Logopedske vježbe

U sklopu Dječje kuće Borovje provode se različiti programi za djecu, a logopedske vježbe namijenjene su djeci s teškoćama u čitanju i pisanju, mucanju, brzopletosti te djeci s posebnim jezičnim smetnjama i poremećajima glasa. Vježbe se provode individualno u trajanju od 60 minuta, a termini su po dogovoru. Roditelji također mogu dobiti savjete za rad s djetetom kod kuće.

Voditelji logopedskih vježbi

Logopedske vježbe vode studentice logopedije, volonterke posebno educirane za individualni rad s djecom. Prije početka volontiranja, prolaze obaveznu edukaciju o dječjem razvoju te o individualnom radu s djecom.

Supervizijski tim stručnjaka vrši supervizije i dodatne edukacije voditelja koji rade s djecom kako bi razmijenili iskustva, razvijali postojeće aktivnosti, ukazali na eventualne poteškoće ili potrebe za individualnim radom s pojedinom djecom i obiteljima.

Voditelji aktivnosti u konstantnom radu s djecom surađuju i s roditeljima.

Proces prijave

Kako biste prijavili svoje dijete potrebno je doći u Dječju kući Borovje i ispuniti prijavni obrazac. Prema prijavama se formira lista čekanja te se zatim kontaktira roditelje kako bi se dijete uparilo s volonterom, prema znanjima i  vještinama volontera te specifičnim logopedskim poteškoćama koje su prisutne.

 

S prijavama krećemo početkom nove školske godine, a program počinje sredinom listopada.

Ako želite uključiti svoje dijete, javite nam se na telefon ili e-mail. Dječja kuća Borovje otvorena je svakim radnim danom od 9 do 20 sati!

Dječja kuća Borovje nalazi se na adresi Bože i Nikole Bionde 7 u Zagrebu. Za sva dodatna pitanja možete nas nazvati na broj telefona 01 6112 758 ili nam pisati na djecjakuca@hrabritelefon.hr.