Psihodramske radionice

Dječje igre nisu samo igre, nego ih treba smatrati ozbiljnom dječjom djelatnošću.

- Michael Eyquem de Montaigne

Igra je puno više od onog što nam se ponekad čini. Ona nosi dobrobit za djecu i njihov kognitivni,emocionalni i socijalni razvoj. Psihodramske radionice predstavljaju grupnu psihoterapijsku metodu namijenjenu djeci u dobi od 5 do 14 godina koja se suočavaju s određenim teškoćama koje donosi odrastanje. Provode se u sklopu savjetovališta Snaga obitelji, jednog od programa Hrabrog telefona.

Kome su namijenjene psihodramske radionice?

Namijenjene su djeci koja imaju poteškoća u socijalnim odnosima, teškoće u prilagodbi na školsku sredinu i izvršavanje školskih obaveza, poteškoće u govorom razvoju, psihosomatske poremećaje, različite strahove, koja se suočavaju s razvodom braka roditelja ili neke druge poteškoće s kojima se ne znaju nositi i koje utječu na njihovo sveukupno funkcioniranje.

Psihodramske radionice služe upravo tome - da se zajedno igramo i da djeca kroz osmišljavanje priče, kostimiranje, odabir uloga i igranje određenih uloga na simboličan način mogu izraziti vlastite teškoće i isprobati različite načine rješavanja određenog problema. Djeca tijekom igre proživljavaju događaje koji su im nedostupni u svakodnevnom životu. Kako izražavaju unutrašnji/nesvjesni sadržaj, istovremeno se osnažuju te posredno stječu mogućnost mijenjanja svojeg svakodnevnog ponašanja.

Održavanje radionica

Grupu čini 3 do 8 djece, dječaka i djevojčica, sličnog uzrasta. Radionice počinju u rujnu, s početkom nove školske godine. Odvijaju se u popodnevnim satima tijekom 15 susreta u prostoru Dječje kuće Borovje, Bože i Nikole Bionde 7, 10000 Zagreb. Za uključivanje ili više informacija o psihodramskim radionicama možete nas nazvati na broj telefona 01 6117 190 ili nam pisati na savjetovaliste@hrabritelefon.hr

Radionice su besplatne!

Veselimo se druženju i „igranju“!