Radionice sigurnijeg interneta

Pojavom moderne tehnologije u posljednjih nekoliko godina u mnogočemu se promijenio način komunikacije, učenja i istraživanja, kako kod odraslih, tako i kod djece. Korištenje računala ima mnoge dobre strane, ali donosi i razne opasnosti zbog olakšane komunikacije s nepoznatim osobama i pojave nove vrste nasilja – cyberbullyinga. Budući da će zabrana u djeci pobuditi još veću pozornost, a vi svoju djecu ne možete cijelo vrijeme imati „na oku“, vrlo je bitno dječu naučiti mogućim opasnostima na internetu kao i pravilima ponašanja.

Čak dvoje od troje djece prije nego što navrši 13 godina života otvori svoj Facebook profil. Od 93% ispitane djece, koliko ih ukupno ima vlastiti profil, 4 od njih 5 u svojoj obitelji nema pravila o sigurnom korištenju te društvene mreže. Primjećena je gotovo stalna uključenost djece na Facebooku.

- Hrabri telefon i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada zagreba, 2013.

Radionice sigurnijeg interneta se održavaju jednom tjedno u malim grupama i potpuno su besplatne. S djecom se radi na sigurnosti, zaštiti anonimnosti, pravilima ponašanja na internetu, cyberbullyingu, traženju pomoći i još mnogo toga.

Ako imate mogućnosti te vaše dijete potazuje želju za pohađanjem radionica, uključite ga! Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 6112 758 ili dođite osobno u ulicu Bože i Nikole Bionde 7 u Zagrebu.

Što su rekli polaznici radionica?

Nepoznatima na Internetu ne smijemo govoriti svoje pravo ime ni prezime ni imena i prezimena svoje rodbine ni adresu.

- Jure (9)

Ona se ne smije naći s tim prijateljem s interneta jer ga uopće ne poznaje!

- Paula (8)

Voditelji radionica

Radionice vode volonteri i volonterke, posebno educirani za grupni rad s djecom. Volonteri su budući mladi stručnjaci, studenti fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja (psihologija, socijalni rad, pedagogija, edukacijsko-rehabilitacijski i učiteljski fakultet).

Prije početka volontiranja,  prolaze obaveznu edukaciju o dječjem razvoju te o grupnom radu s djecom.

Supervizijski tim stručnjaka vrši supervizije i dodatne edukacije voditelja koji rade s djecom kako bi razmijenili iskustva, razvijali postojeće aktivnosti, ukazali na eventualne poteškoće ili potrebe za individualnim radom s pojedinom djecom i obiteljima.

Voditelji radionica u konstantnom radu s djecom surađuju i s roditeljima.

Dječja kuća Borovje otvorena je svakim radnim danom od 9 do 20 sati!

Kontaktirajte nas na:

Bože i Nikole Bionde 7, 10000 Zagreb

Tel/fax: 01 6112 758

E- mail: djecjakuca@hrabritelefon.hr

Ostale aktivnosti u Dječjoj kući Borovje u koje možete uključiti Vaše dijete možete pogledati ovdje, a više o našim aktivnostima u brošuri: